[2023-05-28] Game UI scaling and bug fixes

Український переклад оригінальної публікації.


[2023-05-28] Масштабування інтерфейсу гри та виправлення помилок

Реалізовано маштабування інтерфейсу гри, додано підтримку екранів з високим DPI та попутно виправлено багато проблем, пов’язаних з інтерфейсом гри.

На екранах з високою щільністю пікселів (наприклад, Ретіна дисплеї у Макбуках), може бути необхідним зробити інтерфейс гри більшим, щоб грати комфортно. Раніше єдиним способом це зробити, було зменшити роздільну здатність гри у повноекранному режимі, що робило гру розмитою та піксельованою. Це нововведення також повинно покращити ситуацію для людей з вадами зору або в ситуаціях, коли гра працює на нестандартних екранах.

Тепер можна вибрати бажане масштабування інтерфейсу гри у налаштуваннях гри у лаунчері. Також гра тепер належним чином повідомляє операційній системі, що вона підтримує екрани з високим DPI.

Ви можете вибрати масштабування поміж 75%, 100% (за замовчуванням), 125%, 150%, 175%, та 200%.

Це нововведення породило багато змін у майже кожній частині системи інтерфейсу гри. Деякі елементи інтерфейсу тепер можуть виглядати або поводити себе дещо інакше, порівняно з оригінальною версією гри. Також було виправлено багато помилок, пов’язаних із позиціонуванням та візуалізацією інтерфейсу (зокрема, #1320, #1380, #1891).

На жаль, є деякі відомі проблеми, які, сподіваюсь, можуть бути виправлені пізніше:

  • Кольорова палітра у вікні вибору кольору чату не масштабується належним чином.
  • Іконки лідера та лідера ресурсів групи приховані за полоскою мани членів групи.

Будь ласка, дайте мені знати, якщо ви натрапите на будь-які інші проблеми, які з’явилися після цього оновлення.